Vragen? Bel Dakcontrol B.V. 0800-2255325

Terug naar Diensten

Camera inspectie

camerainspectie

Door middel van een geavanceerd camera systeem kunnen wij de binnenkant van uw schoorsteen- of ventilatiekanaal bekijken. Het voordeel hiervan is dat zonder hak- en breekwerk knelpunten, verstoppingen, asbest, etc. kunnen worden opgespoord. Tevens kan de opbouw van uw huidige schoorsteenkanaal bekeken worden. Loopt het kanaal rond of vierkant? Uit welk materiaal bestaat uw schoorsteenkanaal?

Bij het in gebruik nemen van een schoorsteenkanaal, waarvan u de geschiedenis niet kent, is het ook aan te raden deze van te voren na te laten kijken. Zo voorkomt u verrassingen zoals bijvoorbeeld scheurvorming.
Ook kunnen er bijvoorbeeld slechte voegen zijn, deze kunnen weer leiden tot allerlei problemen.

Jammer genoeg komen er jaarlijks nog vele schoorsteenbranden voor. De oorzaken zijn vooral achterstallig onderhoud, foutieve aansluitingen, of het stoken van een verkeerde brandstof. Bij een schoorsteenbrand heeft het rookkanaal flink te lijden. De hoge temperaturen kunnen oplopen tot 700 ° C.
Uw schoorsteenkanaal kan behoorlijk aangetast worden. Het gevolg is onder andere scheuren. In de meeste gevallen werkt de brandweer met zwaar geschut om het vuur te doven. Het is dan ook zeer aan te raden na een schoorsteenbrand uw schoorsteen na te vegen en een camera inspectie uit te laten voeren.