Vragen? Bel Dakcontrol B.V. 0800-2255325

Terug naar Diensten

Flexim Dakmortel

fleximFLEXIM is sinds 1985 een kant-en-klare stormvaste dakmortel die blijvend elastisch is. Belangrijk bestanddeel is het natuurproduct lijnolie, al eeuwenlang bekend in de bouw. In FLEXIM zijn geen schadelijke stoffen als asbest of andere schadelijke substanties verwerkt. Door toevoeging van lichtgewicht polystyreen (CFK-vrij) is FLEXIM uitermate makkelijk te hanteren op alle daken.FLEXIM wordt vandaag de dag voor allerlei toepassingen gebruikt in de reparatie, renovatie en de nieuwbouwmarkt. FLEXIM is de perfecte, stormvaste eindafwerking van uw dak door een aantal bijzondere eigenschappen:
flexim-voorbeeld

  • Gebruiksklaar
  • Tijdbesparend
  • Stormvast
  • Lichtgewicht
  • Milieuvriendelijk
  • Blijvend flexibel
  • Direct waterafstotend
  • Verwerkbaar bij elke temperatuur

Lees hieronder de uitkomsten uit het testrapport!

fleximRapport

Testrapport Flexim

Blijvend elastisch:

Testrapportnummer B-85-413
blad 9

5. Conclusies

Uit een onderzoek van een monster flexibele mortel met de merknaam FLEXIM op afschuiving, trek- en vervormbaarheid in proefstukken uit dakpanmateriaal en asbestcement is het volgende gebleken:

De mortel in de proefstukken was na 3 weken 40 c en 85% r,v. nog niet geheel uitgehard.
De mogelijke theoretisch maximaal voorkomende en de mogelijke vervormingen van FLEXIM voegen bleken bij sommige proefstukken van gebakken dakpannen en asbestcementplaten van dezelfde orde van grootte te zijn; bij sommige andere gebakken pannen en betonpannen bleken de mogelijke vervormingen ruim groter te zijn dan de theoretisch voorkomende.
De treksterkte van de mortel bleek ruim voldoende om vorstpannen met 20 mm brede mortelzomen tegen opwaaien te beveiligen.
Bij 20 graden Celsius, -10 graden Celsius, 40 graden Celsius en op vochtige proefstukken werden ongeveer gelijke resultaten met de vervormingsproeven (platen 5 x cyclisch 2 mm heen en weer bewogen) verkregen.
Technologisch Instituut voor Bouwmaterialen en Bouwconstructies

de deskundige,
H.J.J de Bruijn

het hoofd van de groep Bouwkunde,
Ir. G. Wesseling