Vragen? Bel Dakcontrol B.V. 0800-2255325

Terug naar Diensten

Schoorsteen voegen

Uw schoorsteen opnieuw laten voegen is erg belangrijk, omdat oud slecht voegwerk of los zittende voegen lekkages kunnen veroorzaken! Het renoveren van uw schoorsteen en het schoorsteen voegen is een klus die Dakcontrol b.v. vakkundig voor u uitvoert.

Lekkage door slechte voegen

U moet uw schoorsteen opnieuw laten voegen als u last heeft van lekkage. Lekkage van uw schoorsteen kan ontstaan als uw schoorsteen slecht onderhouden is of achterstallig onderhoud heeft. Oudere schoorstenen zijn extra kwetsbaar. Het voegwerk heeft vaak flink te lijden van het constant wisselende Nederlandse weer. Voegen en stenen worden slecht en er kunnen scheuren en zelfs barsten in ontstaan.

Renovatie van uw schoorsteen

De buitenkant van de schoorsteen kan prima gerenoveerd worden door de schoorsteen opnieuw te voegen.
Ook de bovenplaat van uw schoorsteen zal vaak toe zijn aan renovatie. De meeste oude schoorstenen hebben een gecementeerde bovenplaat die door weersinvloeden zoals vocht en vorst na een aantal jaren scheuren gaat vertonen.

Is uw schoorsteen in slechte staat?

Dakcontrol b.v. kan voor u het metselwerk repareren, uw schoorsteen voegen en het verouderde lood vervangen. Behalve het schoorsteen voegen kunnen wij natuurlijk ook de schoorsteen impregneren en mossen, algen en andere verontreinigingen verwijderen.

U kunt bij Dakcontrol b.v. kiezen uit verschillende kleuren en typen voegwerk om uw schoorsteen te laten voegen. Ambachtelijk voegwerk, platvol-, knip- of snijvoegen, behoren allen tot onze capaciteiten bij het schoorsteen voegen.

schoorsteen-voegen